Tonći Božin

GASTROENTEROLOGIJA

Make an Appointment

Online Schedule

Tonći Božin
dr. med.

Specijalist gastroenterologije i interne medicine
https://sesvete-medic-centar.hr/wp-content/uploads/2022/01/5-tonchi.jpg

Rođen 1986. godine u Šibeniku gdje je završio osnovnu školu i gimnaziju. Diplomirao je na Medicinskom fakultetu u Zagrebu 2010. godine. Pripravnički staž završio je 2011. godine. Specijalističko usavršavanje iz gastroenterologije uspješno završio u lipnju 2019.

Doktor Božin je 2017. godine uspješno položio trogodišnji program „Fit for the future in Gastroenterology“ u organizaciji Europske asocijacije za gastroenterologiju, endoskopiju i kliničku prehranu (engl. European Association for Gastroenterology, Endoscopy & Nutrition).

Uz to je proveo četiri mjeseca u Sheila Sherlock Liver centre, Royal Free Hospital u Londonu u periodu od rujna 2019. do prosinca 2019. godine u sklopu kliničke subspecijalizacije iz hepatologije. Poslijediplomski doktorski studij Biomedicina i zdravstvo završio i time stekao titulu doktora znanosti u srpnju 2020.

Aktualno je zaposlen je u Zavodu za gastroenterologiju, hepatologiju i kliničku prehranu Kliničke bolnice Dubrava. Fokus kliničkog rada doktora Božina je skrb bolesnika s dekompenziranom cirozom te ostalim kroničnim bolestima jetre. Bavi se dijagnostičkom i terapeutskom gastrointestinalnom endoskopijom gornjeg i donjeg probavnog trakta te izvodi ultrazvuk abdomena.

Autor je i koautor devet izvornih znanstvenih radova od kojih su četiri indeksirana u Current Contentsu te 17 kongresnih sažetaka. Član je Hrvatskog liječničkog zbora i Hrvatskog gastroenterološkog društva.

https://sesvete-medic-centar.hr/wp-content/uploads/2022/01/background_06hq.jpg