Anton Glasnović

NEUROLOGIJA

Make an Appointment

Online Schedule

Anton Glasnović
dr. med.

Specijalist neurolog.
https://sesvete-medic-centar.hr/wp-content/uploads/2022/01/glasnovic.jpg

Anton Glasnović, rođen je 29. lipnja 1981. U Đakovu. Osnovnu školu pohađao je u Osijeku i u Zagrebu, a maturirao na I. gimnaziji u Zagrebu. Medicinski fakultet završava u Zagrebu 2005. te nastavlja sa pripravničkim stažom na Sveučilišnoj klinici “Vuk Vrhovac”. Nakon kratkog rada na Zavodu za anatomiju Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, započinje sa specijalizacijom iz neurologije za KB “Dubrava”, a specijalist neurologije postaje 2011.
Na Zavodu za neurologiju kao specijalist neurologije radi od 2011. do 2015. i to na Odjelu za cerebrovaskularne bolesti – Jedinici intenzivnog liječenja
Doktorirao je na temu autoimune etiologije multiple skleroze 2015., a iste se godine zapošljava u “Croatian Medical Journalu” kao izvršni urednik gdje i danas obnaša istu funkciju.
Kao neurološki konzultant 2017. radi na “Mercy University Hospital” u Corku, Irska.
2016. postaje viši asistent na Zavodu za histologiju i embriologiju Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu gdje radi i danas. Također znanstveni je suradnik iz područja kliničke neurologije.

Objavio je više znanstvenih članaka indeksiranih u CC bazi, a predavao je i na različitim specijaliziranim i općim neurološkim i neuroznanstvenim kongresima.
Članstva u udrugama:
– Hrvatska liječnička komora
– Irska liječnička komora
– Hrvatsko imunološko društvo
– Hrvatska neurološko društvo
– Hrvatsko psihoanalitičko društvo
– MENSA
Uz medicinsku karijeru, aktivno se bavi sviranjem gitare u jazz idiomu. Učio je gitaru kod Damira Dičića i Zorana Sćekića te je završio online tečaj u trajanju od 2 godine koji organizira ,,Berklee College of Music” iz Bostona, Massachusetts, SAD pod nazivom “Jazz Professional Certificate”.
Svirao je sa većinom hrvatskih i nekim stranim jazz muzičarima u manjim ili većim sastavima. Takoder, već godinama vodi emisiju o jazz muzici na Hrvatskom katoličkom radiju pod nazivom “Jazz ordinacija,,.
Četiri je godine za redom organizirao međunarodni jazz festival u rodnom Đakovu pod nazivom “JazzVez”.
Hobiji su mu sakupljanje staroga papirnatoga i kovanoga novca, čitanje filozofskih i socioloških knjiga te proučavanje japanske kulture i posebno tradicionalnih japanskih borilačkih vještina.
Oženjen je i otac djevojčice Petre.

https://sesvete-medic-centar.hr/wp-content/uploads/2022/01/background_06hq.jpg